![]() |
Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron) +--- Wątek: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] (/thread-moj-pierwszy-layout-prosze-o-podpowiedzi) |
RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Dhofca - 25-06-2010 Opakuj całość w diva i nadaj mu szerokość i margin: 0 auto; wtedy strona Ci się wycentruje, bo teraz jest po lewej stronie. RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Xaoo - 26-06-2010 Teraz mam trochę inny wkurzający problem.. Kod: .omnie { Kod: <div class="omnie"></div> W tym problem, że obrazek, który powinien się pokazać "omnie" nie pokazuje się.. Dlaczego ;o? Wcześniej wszystko działało ale gdy nadałem akapitom klasy się spieprzyło.. RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Dhofca - 26-06-2010 background: url('obrazek.png') no-repeat; Ważne: między url, a nawiasami nie ma spacji. W nawiasach adres podajesz w 'apostrofach'. RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Xaoo - 26-06-2010 nadal nie ma.. wcześniej nie miałem w apostrofach i działało;/ RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Pedro84 - 26-06-2010 (26-06-2010, 13:02)Dhofca napisał(a): background: url('obrazek.png') no-repeat; Nie musi być żadnego odstępu. Adres może być podany zarówno między cudzysłowami, apostrofami jak i bez niczego. Masz pusty element... RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Dhofca - 26-06-2010 @Pedro "między url, a nawiasami nie ma spacji." Chodziło mi o url w sensie background: url('obrazek.png') no-repeat; Bo Kod: background: url('obrazek.png') no-repeat; Kod: background: url ('obrazek.png') no-repeat; a z tymi apostrofami, masz rację. Nie musi być, moje przyzwyczajenie to stawiania ''. #Xaoo Może masz złą ścieżkę do pliku z tłem? Mi to działa bez zarzutu. Albo masz gdzieś w dalszej części pliku ze stylami zredefiniowaną klasę .omnie z pustym background. RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Pedro84 - 26-06-2010 @Dhofca: no to to ja wiem, ale zabrzmiało to tak jakbyś zwracał uwagę na brak spacji ![]() RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Xaoo - 26-06-2010 Wszystko działa na serwerze bo nie podmieniałem plików. U mnie na kompie to nie działa. Jestem pewny, że jest dobrze określona ścieżka do pliku razem z backogrund.. RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Pedro84 - 26-06-2010 (26-06-2010, 18:07)Xaoo napisał(a): Wszystko działa na serwerze bo nie podmieniałem plików. U mnie na kompie to nie działa. Jestem pewny, że jest dobrze określona ścieżka do pliku razem z backogrund.. Idę o zakład, że to ścieżka. Jaką masz strukturę katalogów na localu? RE: Moj pierwszy layout - proszę o podpowiedzi :] - Xaoo - 27-06-2010 folder ze stroną - images - i tutaj są obrazki więc w CSS mam: Kod: background-image:url('images/omnie.png'); |