Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Nowe filtry google - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja)
+--- Dział: Pozycjonowanie, reklama w Internecie (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozycjonowanie-reklama-w-internecie)
+--- Wątek: Nowe filtry google (/thread-nowe-filtry-google)

Strony: 1 2 3

RE: Nowe filtry google - kajzur - 30-07-2008

Jeśli zainstaluje następny, to strona przybędzie na wartości, i google ja "zbanuje". Wiesz.. Google nie lubi jak strona za bardzo przybiera na wartości, bo uznaje że linki są "nie realne", że bedzie za duży skok.

RE: Nowe filtry google - Paulina Niżankowska - 30-07-2008

Myślę, że zmiana systemu nie odegra tu znaczącej roli. Ważne żeby linki były optymalnie ustawione i nie przybierały za bardzo na ilości. Na ile fraz ją pozycjonowałeś i jak obficie? Bo mogłeś przesadzić Smile

RE: Nowe filtry google - adam - 30-07-2008

A czy musisz od razu ustawiać nie wiadomo ile linków dziennie? Nie. Przecież na początku możesz ustawić kilka linków dziennie i co jakiś czas zwiększać.

RE: Nowe filtry google - kajzur - 30-07-2008

Hm.. Na takie:
darmowe, ebooki, free, edukacja, filozofia, psychologia, socjologia, e-booki, elektroniczne, książki

Przemyślę możliwość dodania do innego systemu, lecz pierw chce zaistnieć znów w google ;p

RE: Nowe filtry google - Paulina Niżankowska - 31-07-2008

kajzur napisał(a):Hm.. Na takie:
darmowe, ebooki, free, edukacja, filozofia, psychologia, socjologia, e-booki, elektroniczne, książki

Przemyślę możliwość dodania do innego systemu, lecz pierw chce zaistnieć znów w google ;p

Rozróżnienie w anchorach jest prawidłowe i dość ambitne. Smile Ciekawi mnie tylko jakie miejsca zajmowałeś przed spadkiem. I podaj proszę jeszcze jak mocno katalogowałeś i przez jaki okres czasu. Jeśli chcesz to napisz do mnie na priva, spróbujemy coś wymyślić.

RE: Nowe filtry google - koorde - 04-08-2008

Paulina Niżankowska napisał(a):Co do precli to może są skuteczne, ale w przypadku kiedy użytkownik dodaje je do wartościowych stron
Tzn. - wpis na wartościowym preclu po prostu dłużej przetrwa, bo te zaspamowane mogą zaraz wylecieć z indeksu.
Paulina Niżankowska napisał(a):Jeśli chodzi o inne techniki jak wymiany linków to faktycznie z tym jest skuteczniejsza walka niemniej jednak będzie ona trwać w nieskończoność.
Nic dodać - nic ująć Tongue ciężko jest wykryć, czy linkujemy do swoich stron, czy to może SWL - wystarczy parę "sztuczek" jak podział linków (np. dwa wyświetlę w stopce, trzy w sidebarze itp...), zmiana ich stylu itd., a już stają się niemal niemożliwe do wykrycia - choć, niestety właśnie, niemal.
Kajzur napisał(a):Nie jestem pewien czy warto zmieniać teraz system, po przyznaniu PR=2
Stracisz linki które masz w tym systemie... więc to może Ci trochę skopać pozycję. Ale z drugiej strony gdybyś dostał sporo punktów w innym systemie, to może i nawet będzie lepiej Rolleyes PR nie stracisz - przynajmniej na razie. Jak sądzę, następne update będzie gdzieś w październiku - listopadzie. Masz więc sporo czasu na ponowne zdobycie linków Tongue