![]() |
Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Luźne pogawędki (https://www.webmastertalk.pl/forum-luzne-pogawedki) +--- Wątek: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? (/thread-jak-sie-motywujecie-do-pracy-nauki-i-rozwoju) |
RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Lk_hc - 15-09-2012 (22-08-2012, 16:25)kornell napisał(a): Założyciel tematu pewnie poszukuje czekoś więcej niż pieniądze.Oczywiście że czegoś więcej. Pieniądze są trywialne. I powiem więcej: największą wiedzę zdobyłem i największy zapał miałem ucząc się kompletnie i totalnie dla siebie. Nie mając z tego latami kompletnie żadnych korzyści materialnych. I nie martwiąc się w tym czasie o pieniądze. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - rysss - 02-10-2012 Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskim RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Lk_hc - 04-10-2012 (02-10-2012, 18:42)rysss napisał(a): Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskimTo u mnie nie zadziała - jestem egoistą ![]() RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - PrograStudio - 16-11-2012 Oczywiście samorozwój ważny ale nie oszukujmy się pieniążki. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Kasiula - 25-11-2012 Ja byłam kiedyś na takim szkoleniu motywacyjnym, na którym były pokazane bardzo fajne techniki, jak sobie radzić z brakiem motywacji. Czasami, jak brakuje weny, to najlepiej trochę odpocząć i przestać zajmować się daną rzeczą. Później wraca się do tego z nową energią. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - bradock192 - 01-12-2012 Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Pedro84 - 01-12-2012 (01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's. Poza tym, masz coś do robotników pracujących na budowach? RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Lk_hc - 19-12-2012 (01-12-2012, 06:19)Pedro84 napisał(a):(01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's. Dokładnie i okazuje się nagle że hydraulik, budowlaniec czy mechanik zarabia ładne pieniądze, a jak jeszcze wykaże nieco przedsiębiorczości to i dom postawi, i X6 pojeździ ![]() Nasi rodzice i dziadkowie (chwała im za to jacy byli, na ogół, ale nie byli nieomylni) nam nawbijali do głów "nauka, nauka, nauka" trochę mieli racji, a trochę jednak nie. Bo nauka i wykształcenie choć ważne to jednak nie zawsze najważniejsze, tym bardziej jak weźmiemy aktualny poziom kształcenia wielu uczelni oraz beznadziejne kierunki jakie ludzie wybierali. Ja na szczęście darowałem sobie psychologię i poszedłem na sieci komputerowe i to była najmądrzejsza decyzja w tym głupim okresie mojego życia. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - krys12 - 24-10-2013 Tak, pieniadze to bardzo dobra motywacja xD Tez sie tym kieruje. Chyba, że od czasu do czasu mam okazje zrobic cos bliskiego moim zainteresowaniom to nie trzeba motywacji. Mnie motywuja mysli o poukładaniu sobie zycia i ustabilizowania sie kiedys. Tak żeby nie martwic sie co będzie za rok czy dwa lata. RE: Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju? - Interaktywny - 26-09-2014 Dla mnie najważniejszym czynnikiem motywującym jest rodzina. Kiedy masz kogoś kim musisz się opiekować zawsze znajdziesz motywację do pracy, nauki i doskonalenia zawodowego. |