Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Jaki skrypt do tego... - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript)
+--- Wątek: Jaki skrypt do tego... (/thread-jaki-skrypt-do-tego)

Strony: 1 2

RE: Jaki skrypt do tego... - soldiernr1 - 10-06-2012

(08-06-2012, 01:16)szym napisał(a): Ale chodzi mu (chyba) o to że na stronie ma powiedzmy 10 meczy i teraz jeśli w pierwszym kliknie że zwyciężą gospodarze to od razu mu się to doda do bazy bez uzupełniania wszystkiego i wysyłania formularzu. Przynajmniej ja tak to odebrałem może się mylę.

Ktoś może przedstawić skrypt realizujący powyższe założenie?

RE: Jaki skrypt do tego... - szym - 10-06-2012

Ale czego oczekujesz? Że ktoś go za Ciebie zrobi? Bo nie rozumiem...

RE: Jaki skrypt do tego... - soldiernr1 - 10-06-2012

zrobiłem stronkę w html +js+php. Strona działa na zasadzie:
1.Użytkownik wchodzi na swoje konto (logowanie oparte na php z użyciem hasła, którym jest plik o tej samej nazwie co hasło użytkownika).
2. Teraz użytkownik może typować mecze. Poniższe rozwiązanie opiera się na wysyłce formularza:

--------------
<tr align="center" valign="middle"><th>1</th>
<td width="200" height="10"><font color="red">Polska - Grecja</font></td>
<td width="240" height="10"><!-- Mecz1 -->
<br>
<FORM action="mail.php" method="post">

<li>
<label for="nick"><font color="black" size="2">Nick:</font></label>
<input type="text" name="nick" id="nick" maxlength="30" readonly="readonly" value="jamesBOND"/>
</li>

<li>
<label for="temat"><font color="black" size="2">Temat:</font></label>
<input type="text" name="temat" id="temat" maxlength="30" readonly="readonly" value="Polska - Grecja"/>
</li>

<li>
<label for="typ"><font color="black" size="2">Typ:</font></label>
<INPUT TYPE="radio" NAME="typ" VALUE="1"> 1
<INPUT TYPE="radio" NAME="typ" VALUE="X"> X
<INPUT TYPE="radio" NAME="typ" VALUE="2"> 2
</li>

<li class="submit">
<label for="btn_submit"></label>
<input id="btn" name="btn_submit" value="WYŚLIJ" type="submit" />
</li>
</FORM>
<td width="200" height="10"><b style=" font-size: 20px"><font color="red"><b><center>1</b></td>
</tr>(oczywiście w oparciu o php)
--------------
użytkownik musi tylko wybrać jedna z opcji 1,X,2 i kliknąć wyślij. Nick i jaki mecz są wpisane domyślnie.
Dane wprowadzam na sztywno dlatego chciałbym to zautomatyzować. Formularz przychodzi mi na maila i ręcznie wprowadzam wybór użytkownika. Zamierzeniem jest by po wyborze 1 lub więcej meczy użytkownik kliknął raz przycisk wyslij po czym jego typy po chwili wyświetlają się obok w kolumnie typowane.
3. Poza tym mam jeszcze ranking graczy który również aktualizuje na piechotę. Równiez zamierzeniem jest go zautomatyzować.
Prosze o pomoc.