![]() |
Dlaczego za tanio? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Dlaczego za tanio? (/thread-dlaczego-za-tanio) |
RE: [layout] Ronnie8 WebSite - KowR - 28-06-2011 Nawet zmiana treści i obrazków trwa. ![]() Problemem tutaj chyba jest to, że takie osoby za siebie nie płacą. Tzn.: 1. Mieszkają u rodziców - nie płacą czynszu 2. Nie opłacają rachunków - nie płacą za zużytą energię, wodę etc. - robią to rodzice 3. "Są na mamusinym garnuszku" - nie kupują produktów spożywczych etc. - robi to mamusia 4. Nie prowadzą działalności gospodarczej, nie rozliczają się z USem - pracują na czarno ... Reasumując miesięcznie odpada im jakieś no 2,5 - 3 tys. zł. ![]() Musiał by zrobić 10 takich stron by mieć na same opłaty. Jeżeli ich nie opłaca... Ma dodatek do kieszonkowego, coś sobie kupi i jest szczęśliwy. RE: [layout] Ronnie8 WebSite - hieroshima - 28-06-2011 x. nie ma więcej niż 16 lat ![]() RE: [layout] Ronnie8 WebSite - Pedro84 - 28-06-2011 KowR - może wydziel z tych postów osobną dyskusję, co? Byłoby fajnie pogadać ![]() RE: [layout] Ronnie8 WebSite - hieroshima - 28-06-2011 brakuje na tym forum czatu ![]() ![]() RE: Dlaczego za tanio? - KowR - 28-06-2011 Na waszą prośbę wątek został podzielony i jego nazwą jest: "Dlaczego za tanio?" ![]() RE: Dlaczego za tanio? - hieroshima - 29-06-2011 kolejna perełka w dziale webbazar ![]() RE: Dlaczego za tanio? - KowR - 29-06-2011 Mamy wolny rynek, kapitalizm... Nic nie zrobimy oprócz tego, że możemy edukować klientów przyszłych jak i tych co mamy, że tanie nie znaczy dobre... A wydając 300 zł co tydzień na innego "łebmastera" w sumie wydamy więcej niż na stronę w firmie! ![]() RE: Dlaczego za tanio? - Pedro84 - 29-06-2011 (29-06-2011, 02:25)KowR napisał(a): Mamy wolny rynek, kapitalizm... Nic nie zrobimy oprócz tego, że możemy edukować klientów przyszłych jak i tych co mamy, że tanie nie znaczy dobre... A wydając 300 zł co tydzień na innego "łebmastera" w sumie wydamy więcej niż na stronę w firmie!Przypomniałeś mi jednego klienta :] Aplikacja webowa klasy CRM, oczywiście analizę wdrożenia, całą strategię posiadał. Cena duża nie była (funkcjonalność też nie jakaś wybitna), bo circa 40000 PLN + VAT - no, prawie spadł z krzesła (firma ok 80 pracowników). Pożegnaliśmy się jednak w miłej atmosferze - jakież było moje zdziwienie, jak po kilkunastu tygodniach, klient dzwoni i płacze, że ma UKS na głowie, bo... był fatalny błąd w module fakturowania i wszystkie faktury były nie tylko źle numerowane (np. jedna zwykła procedura i trigger w MySQL załatwia sprawę), ale też był błąd z... cenami i ilością. Nie dość, że miał źle ponumerowane kilkaset faktur, to jeszcze nie mógł dopiąć stanów magazynowych. Jako, że w poprawki się nie bawię, grzecznie odmówiłem, ale dowiedziałem się, że za system zapłacił 5000 zł, gościu mu rypnął na... Joomli, o ile dobrze pamiętam. Bez faktury, gwarancji oczywiście. Jest takie przysłowie, chytry dwa razy traci, a głupi... zawsze będzie głupi ![]() RE: Dlaczego za tanio? - nd_macias - 29-06-2011 Cóż, za błędy trzeba płacić. Mnie też dziwi, że często nie małe firmy chcą strony za 300 złotych. Nie wiem - nie stać ich? To może powinni zamknąć firmę. Z drugiej strony rozumiem tych, którzy szukają oszczędności. Tyle tylko, że niektórym wydaje się, że prawa ekonomii nie działają w tej branży i że im mniej zapłacą tym więcej dostaną. A wiecie co mnie jeszcze rozwala? Nie raz miałem tak, że klient zamawiał cuda na kiju na stronie i to wszystko trzeba było podpiąć pod CMSa tylko po to, żeby klient ostatecznie z tego nie korzystał. RE: Dlaczego za tanio? - Storm - 30-06-2011 To może ja stanę w obronie tych co jadą na szablonach. Pomijam tych co kradną z TF, wstawiają treść i zgarniają trzy stówy. Jest całkiem spory rynek na proste strony, których właścicielom nie zależy na unikalnym designie. Chcą coś co będzie tanie i powstanie szybko. Po to są szablony. Klient jest uświadomiony, wie co dostaje. Współpracuję ze średniej wielkości studiem nagrań z Anglii i czasami dostaję 2 zlecenia dziennie. Zdjęcia, teksty, wszystko mam podane na tacy. Wybieram szablon z określonej puli i w parę godzin mam gotową stronę. Jak bym chciał rzeźbić dla każdego coś nowego to bym miał zaległości nie do nadrobienia. |