![]() |
Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron) +--- Wątek: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera (/thread-wiarygodno%C5%9Bc-obrazu-strony-www-otwieranej-z-komputera) |
RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - basia21 - 24-05-2011 Dzięki za słowa otuchy. Jak już ją opublikuję, to się pochwalę. Ale pewnie nie ruszy wcześniej niż z początkiem nowego roku szkolnego. Trochę tego materiału mam, a poza tym robię wszystko metodą prób i błędów, więc czas samej pracy też się nieco wydłuży. Pewnie jeszcze nie raz, nie dwa, o coś tutaj zapytam. basia21 RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - hieroshima - 24-05-2011 jak będziesz miała jakiś problem to zapraszamy na forum ![]() ![]() RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - basia21 - 24-05-2011 Dziękuję. ![]() Pozdrawiam basia21 RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - kmd - 24-05-2011 Z wyświetlaniem strony to jest tak, że w głównej mierze zależy ona od przeglądarki. Fakt, zdarza się, że wina leży po stronie serwera, ale np.gdy wykorzystujemy na stronie skrypty (załóżmy pisane w PHP), a na serwerze nie zainstalowaliśmy odpowiednich bibliotek. Przeważnie wtedy skrypty po prostu się nie uruchomią. RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - mateo - 24-05-2011 (24-05-2011, 04:03)kmd napisał(a): załóżmy pisane w PHP A potrafisz uruchomić skrypt php w przeglądarce bez wrzutki na serwer lub lokal? RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - hieroshima - 24-05-2011 @up: hehehe trafne spostrzeżenie ![]() ![]() RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - kmd - 24-05-2011 Cytat:A potrafisz uruchomić skrypt php w przeglądarce bez wrzutki na serwer lub lokal?A co to ma do rzeczy? Widać kompletnie mnie nie zrozumiałeś... Nie zainstalujesz bibliotek GD(2) i nie będziesz mógł tworzyć miniaturek obrazków - prosty przykład. Nie ważne czy wrzucam plik na serwer, czy uruchamiam serwer u siebie... to nie ma nic do rzeczy... To był prosty przykład,, który miał pokazać kiedy może wyświetlanie strony być zależne od serwera. Próbowałeś błysnąć ale się Tobie nie udało... W jaki sposób wyświetlanie strony napisanej w html i css może być zależne od serwera? Jako pierwsza odpowiedź napisałeś, żeby uruchomiła serwer u siebie i zobaczyła jak wygląda strona... I cóż u niej strona będzie wyświetlać się dobrze, a u innych źle. Uważasz, że wina leży po stronie serwera? Twoja następna odpowiedź odnośnie interpretacji CSS'a. Poprawiam Cię, mylisz się. To zależy tylko i wyłącznie od przeglądarki - to ona interpretuje język HTML i CSS i go wyświetla u użytkownika. RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - mateo - 24-05-2011 W 100% Cię zrozumiałem, ale chyba Ty nie do końca zrozumiałeś temat. Chodzi o wyświetlanie stron w przeglądarce bez wysyłki na serwer a nie o instalowanie bibliotek na serwerze. Koniec kropka offtopu RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - kmd - 25-05-2011 Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post, bo nie załapałeś. Dla ułatwienia: Cytat:Czy mogę mieć pewność, że strona będzie wyglądać tak samo po wrzuceniu na serwer?Odpowiedź w moim poście. RE: Wiarygodność obrazu strony www otwieranej z komputera - Pedro84 - 25-05-2011 (23-05-2011, 23:56)mateo napisał(a): No niestety nie zawsze. Nie wiem czy ten problem występuje obecnie (dawne nie stosowałem tego typu praktyk) ale kiedyś można było zobaczyć różnice np. w interpretacji CSS'a. Poprawcie mnie jeśli się mylę?Niemożliwe. CSS jest interpretowany tylko i wyłącznie przez przeglądarke. Są różnego rodzaju zabawki typu LESS, ale i tak wtedy CSS interpretuje browser, bawisz się tylko i wyłącznie kodem. (24-05-2011, 14:21)kmd napisał(a): A co to ma do rzeczy? Widać kompletnie mnie nie zrozumiałeś...Wszystko? W PHP bez interpretera sobie pooglądasz kod, no ale to zapewne wiesz. |