Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
meta tagi w ramce - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja)
+--- Dział: Pozycjonowanie, reklama w Internecie (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozycjonowanie-reklama-w-internecie)
+--- Wątek: meta tagi w ramce (/thread-meta-tagi-w-ramce)

Strony: 1 2

RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 20-02-2008

Znalazlem w panelu użytkownika konfigurację przekierowania maskowanego
Zmienne php Stan
1 safe_mode ON
2 safe_mode_gid OFF
3 register_globals OFF
4 file_uploads ON
5 magic_quotes ON
6 magic_quotes_gpc ON
7 magic_quotes_runtime OFF
8 session_auto_start OFF
9 allow_url_fopen ON
10 short_open_tag ON

Czy zmiana któregoś z parametrów pomoże mi rozwiązać problem?

RE: meta tagi w ramce - Internauta - 20-02-2008

Nie sądzę, te zmienne służą do konfiguracji PHP.

RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 20-02-2008

Co powinienem w takim razie zrobić , żeby w pasku adresu zawsze była widoczna domena pl i w kodzie strony zobaczyć meta tagi? Wiem ,że inne strony tak mają. może mają jakąś inną konfigurację. Nie znam się tak dobrze na tym a stronki robie tylko i wyłącznie do użytku własnego. Napisałem też do administratora domeny. czekam na odpowiedź.

RE: meta tagi w ramce - Radek - 20-02-2008

Powyższe zmienne, które przedstawiłeś z pliku konfiguracyjnego nie mają żadnego wpływu tj. nie pomogą Tobie uporać się z tym problemem.

Aby domena kierowała bezpośrednio do serwera bez żadnych przekierowań, "systemów" maskowania adresu itd. Musisz zadelegować domenę na serwerze tj. wskazać za pomocą rekordu NS serwer, który powinien utrzymywać tę domenę.

Przykładowo posiadasz serwer z adresami DNS:
- ns1.server.pl
- ns2.server.pl

W konfiguracji domeny podajesz wtedy adresy tych serwerów i czekasz 24h na propagację tejże właśnie domeny.
Z tego co się orientuję z republiką to nie zadziała, nie masz możliwości dodawania domen w republice.

Według mnie jedynym słusznym rozwiązaniem jest zmiana hostingu i wtedy podmiana serwerów DNS dla danej domeny.

Pozdrawiam.

RE: meta tagi w ramce - Marcin - 21-02-2008

Powiedz mi dlaczego Ci tak bardzo zależy na tych meta tagach, skoro strona i tak jest zrobiona w technice (ramki) utrudniającej dosyć skutecznie indeksowanie robotom sieciowym zawartości Twojej strony? Meta tagi w chwili obecnej mają niewielkie znaczenie w procesie pozycjonowania, a są osoby, które twierdzą, że nie mają już żadnego wpływu na pozycję w Google, poza ładnym opisem w wynikach.

Tak jak napisał Radek. Radzę skorzystać z jakiegoś płatnego konta hostingowego. Na forum masz nawet oferty za SMS, co nie jest wielkim wydatkiem skoro i tak już zakupiłeś domenę .pl

RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 21-02-2008

Bardzo dziękuję za cenne dla mnie wskazówki.
Administrator domeny napisał:
"Plik html źródłowy musi byc dobrze zbudowany:Linia z tytułem musi być jako ostatnia w nagłówku."
Tak też zrobiłem ale nie wydaje mi sie ,żeby to pomogło.
Na mata tagach zależy mi właśnie dlatego ,żeby poprawnie się to wszystko wyświetlało a ramka... - z togo co zdążyłem się tutaj od Was nauczyć - dodaje się sama przez przekierowanie maskowane.Strona na republice o ile dobrze rozumuje ramki nie posiada.
Czy takie rozwiązanie jest poprawne. czy dobrze to wszystko rozumuję?
1.przeniosę całą stronę z republiki na wykupione STARTkonto na boo.pl
2. w panelu administracyjnym mojej domeny zmieniam przekierowanie na nowy adres. mam do dyspozycji przekierowanie proste oraz maskowane. oczywiście wybieram tym razem proste.
3.Zapewne dostanę od boo.pl jakieś szczególne adresy serwerów Dns, czy poprostu mam wpisać w panelu administracyjnym domeny, adresy Dns:
ns1.boo.pl
ns2.boo.pl
4. czekam 24 h

Czy po tych zabiegach mój Adres domena.pl bedzie cały czas widoczny w pasku adresu pomimo przekierowania prostego i czy wtedy będę miał meta tagi w kodzie źródłowym? Domyślam się ,że ramka wtedy także zniknie.
Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe?

RE: meta tagi w ramce - Poju - 21-02-2008

pit26_r napisał(a):1.przeniosę całą stronę z republiki na wykupione STARTkonto na boo.pl
2. w panelu administracyjnym mojej domeny zmieniam przekierowanie na nowy adres. mam do dyspozycji przekierowanie proste oraz maskowane. oczywiście wybieram tym razem proste.
3.Zapewne dostanę od boo.pl jakieś szczególne adresy serwerów Dns, czy poprostu mam wpisać w panelu administracyjnym domeny, adresy Dns:
ns1.boo.pl
ns2.boo.pl
4. czekam 24 h
Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe?

Narpierw podpinasz dns-y w panelu administracyjnym domeny, a potem ją dodajesz jako domenę w pa na boo.pl

24h = czasami nawet dłużej trzeba czekać.

RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 21-02-2008

jeśli posiadam adresy dns :
dnsa.infomex.pl
dnsb.infomex.pl
to wpis w p.a. mojej domeny powinien wyglądać tak:
ns1.dnsa.infomex.pl
ns2.dnsb.infomex.pl
czy poprostu wpisać :
dnsa.infomex.pl
dnsb.infomex.pl

RE: meta tagi w ramce - Poju - 21-02-2008

Należy wpisać poprostu:
pit26_r napisał(a):dnsa.infomex.pl
dnsb.infomex.pl

RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 22-02-2008

już wszystko wiem. dziękuję za pomocne komentarze. Mam nadzieje ,że wszystko zadziała jak powinno.