Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
google dobrał dziwne słowa kluczowe - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja)
+--- Dział: Pozycjonowanie, reklama w Internecie (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozycjonowanie-reklama-w-internecie)
+--- Wątek: google dobrał dziwne słowa kluczowe (/thread-google-dobral-dziwne-slowa-kluczowe)

Strony: 1 2

google dobrał dziwne słowa kluczowe - faust - 01-06-2010

Witam ostatnio dodałem do indeksu google dwie strony. Dodałem je do kilku katalogów. Pierwsza strona dodała się do google tj powinna, google wyszukało odpowiednie słowa kluczowe (po tygodniu znajduje się już na odpowiednim miejscu). Natomiast w drugiej stronie google kompletnie jakieś dziwne słowa kluczowe wyszukał. Moje pytanie brzmi czemu google nie wyszukał słów kluczowych tj. w przypadku pierwszej strony tylko dobrał słowa kluczowe takie po których nikt tej strony nie znajdzie. W pierwszej stronie (strona o świadectwach energetycznych) słowa kluczowe jakie google dobrało to: świadectwa, świadectwo, energetyczne, energetycznego, certyfikat, budynku ..... natomiast w drugiej stronie grafika, kontakt, portfolio, błędów, firma, czekaj... chociaż strona jest o tworzeniu stron www i znajduje się na każdej podstronie chociaż po kilka wyrazów jak projektowanie stron www, tworzona strona www, strona internetowa.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - mike - 04-06-2010

(01-06-2010, 18:42)faust napisał(a): słowa kluczowe jakie google dobrało

Co to znaczy, że google dobrało słowa kluczowe?
Jak ostatnio używałem google'a to dobierał strony do słów kluczowych, a nie odwrotnie?

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - faust - 04-06-2010

Chodzi mi o to że w narzędziach dla webmasterów w google tools jest zakładka słowa kluczowe. Tam jest napisane"
Poniżej znajdują się najczęstsze słowa kluczowe znalezione przez Google podczas indeksowania witryny. Powinny one odzwierciedlać tematykę Twojej witryny." I google zamiast znaleźć słowa typu projektowanie stron torun, tworzenie stron internetowych, tworzenie e-wizytowek, tworzenie witryn itp, to tam są wypisane jakieś absurdalne słowa kluczowe typu"pakiet, formularz, kontakt, informacje. Widziałem na jednym forum (już nie działającym), że koleś psiał że gooogle wogóle nie indeksuje słów tj. STRONA, PROJETKOWANIE STRON i on miał ten sam problem co ja miał strone o tworzeniu stron a google zaindeksowało słowa kluczowe bez sensu tak jak mi. Nie wiem czy jasno tłumacze ale przy takim zaindeksowaniu słow kluczowych przez google nawet przy wpisaniu projetkowanie stron internetowych torun nie jestem na ostaniej stronie chyba na 90 stron czy wiecej poprostu nie moge byc pod wyszukiwaniem slow jak projektowanie stron bo google podczas indeksacji mojej strony wybral slowa bez sensu tj wyzej pisalem juz. Nie wiem czego to jest wina.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - dziamber - 04-06-2010

Wina botów google, bot to nie jest człowiek, wybiera słowa kluczowe na podstawie algorytmu. Słyszałeś o semantycznym kodzie? Może masz bałagan w kodzie, a w znacznikach takich jak h1, h2, h3 [...] znalazły się właśnie słowa "formularz" albo "informacja". Jeżeli masz czcionką 20px napis w divie to jest on mniej zauważalny niż napis choćby h4.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - faust - 04-06-2010

Nie mam bałaganu w kodzie, wiem co to jest semantyczny kod i mam oddzielone wszystko (robię stronę w DTD STRICT). W znacznikach jak h2, h1, h3 mam słowa takie jak: Co wyróżnia strony www tworzone przeze mnie, Technologie jakich używam do tworzenia stron internetowych.... Tak samo używam zamiast jakiegoś pogrubienia jak b przed wyrazem to ożywam strong tez to nic nie daje. Wyrażenia typu formularz albo informacja jest po prostu zapisane normalnie w znaczniku <p>. Czy przypadkiem google nie zmusza do linków sponsorowanych olewając słowa typu "STRONA INTERNETOWA, STRONA WWW, TWORZENIE STRON INTERNETOWYCH".
Robiłem stronę dla siostry i tam wszystko przebiegło normalnie ze znaczników typu h1, h2, h3... wyszukało google słowa kluczowe odpowiednie typu świadectwo, energetyczne itp. a nie jakieś absurdalne słowa. To tak jakby na stronie siostry która jest o świadectwach energetycznych google wyszukało słowa kluczowe typu kontakt, informacje, ochrona ubezpieczeniowa. Może podać adres mojej strony tylko czy to coś da? Dzięki, że próbujecie pomóc ale ciągle nie wiem co zrobić.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - Engine - 05-06-2010

A powiedz mi jeszcze jaki czas Twoja strona jest w indeksie Google, bo coś mi się wydaje, że bardzo krótki a Ty wymagasz efektu natychmiastowego. Porównaj sobie też konkurencję fraz bo "projektowanie stron" czy "tworzenie stron" są to frazy bardzo konkurencyjne.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - faust - 06-06-2010

jak już pisałem nie chodzi mi o to żeby być wysoko w wyszukiwaniu bo wiem że to jest bardzo trudne, ale chodzi o to żeby wpisując tworzenie stron internetowych Toruń moja strona była chociaż na ostatnim miejscu. Niestety tak nie jest i nie będzie bo w słowach kluczowych jakie Google wyszukało podczas indeksacji mojej strony nie ma słowa STRONA. Są słowa które nie odzwierciedlają zawartości mojej witryny.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - jsmp - 09-06-2010

Naucz sie pozycjonować, dzięki kursowi http://poradnik-seo.pl/ a będziesz na właściwych słowach. Google wybiera te słowa które sie mu wskaże, najwidoczniej Ty wskazałeś błędne.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - faust - 10-06-2010

Czytałem ten kurs bardzo dużo ciekawych rzeczy. Pomyślałem sobie, że zrobię printscreen ze słów kluczowych jakie google wyszukało. W załączniku przesyłam printscreen. Jakby było niewyraźne to zrobie nastepnego printscreena.

RE: google dobrał dziwne słowa kluczowe - jsmp - 17-06-2010

Te słowa są wyszukiwane w całej treści strony z tego co wiem.