Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript)
+--- Wątek: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. (/thread-dle-8-3-banner-and-link-slideshow-js-problem)

Strony: 1 2


DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - damianusix - 20-04-2010

Otóż chciałem slideshowa z linkami i natrafiłem na
http://www.mshowman.com/dev/jBanner/ ,próbowałem wrzucić to pod DLE 8.3 ale niestety nie chodzi Sad Wyświetla banner pod bannerem. Wszystko zrobiłem tak:
zawartość wrzuciłem do /templates/twoj_styl/...

W main tpl:
to dodałem pomiędzy znacznikii head (np. pod css):
Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js"
></script>
<script type="text/javascript" src="{THEME}/js/jquery.jbanner.js"></script>


To dałem pomiędzy od razu pod body:
Kod:
<script type="text/javascript">
  // Basic Call
  $("ul#banner").jBanner();

  // Advanced Call
  // Sets a custom height, width, padding, and turns captions off
  $("ul#banner").jBanner({height:55,width:
;450,caption:false,padding:5});

  // Turns captions on with a caption height of 35px, a transition
  // speed of 2 seconds, and a transition delay of 5 seconds
  $("ul#banner").jBanner({caption:true,cheight
:35,speed:2000,delay:5000});
</script>


Potem w main dodałem znacznik:
Kod:
{banner_blok_a}

wcześniej przypisałem w style.css
Kod:
#mw_snoopy_torrlink{margin:20px 0 0 250px;position:relative;overflow:hidden;}

i wrzuciłem do maina między:
Kod:
<div id="mw_snoopy_torrlink">
{banner_blok_a}
</div>


Potem wszedłem w Bannery w panelu admina dodając nowy banner
.../admin.php?mod=banners&action=add

- wypełniłem pola
- w górnych polach (w Nazwa Tagu) wpisałem "blok_a" gdyż w main dodałem znacznik {banner_blok_a}

w dużym polu w "Zawartość bannera (kod html)" dodałem :
<ul id="banner">
<li><a href="link1.html"><img alt="Image 1" src="image1.jpg" /></a></li>
<li><a href="link2.html"><img alt="Image 2" src="image2.jpg" /></a></li>
<li><a href="link3.html" target="_blank" rel="nofollow"><img alt="Image 3" src="image3.jpg" /></a></li>
</ul>


- co pozwala mi na edycje bannerów z poziomu PA

Niestety kiedy wchodzę na główną stronę wyświetla mi banner pod bannerem. Czego to może być problem?


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - Pedro84 - 21-04-2010

Link, link, link.


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - damianusix - 21-04-2010

(21-04-2010, 00:49)Pedro84 napisał(a): Link, link, link.

Nie rozumiem co masz na myśli? Sprecyzuj swoja odp.


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - Pedro84 - 21-04-2010

Żebyś podał link...


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - damianusix - 21-04-2010

www.anime-raws.cba.pl tak wygląda stronka, na head-erze widać problem 1 pod 2 bannerem się wyświetla


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - Pedro84 - 21-04-2010

Cztat z debuggera:
Cytat:$("ul#banner").jBanner is not a function
[Break on this error] $("ul#banner").jBanner();



RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - damianusix - 21-04-2010

Czyli co mam teraz zrobić??
P.S Nie jestem tam jakiś dobry z tego dlatego pisze na forum Wink


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - aleksanderek - 21-04-2010

Tutaj musisz mieć złą ścieżkę podaną bo nie ładuje skryptu...

<script type="text/javascript" src="/templates/Template/js/jquery.jbanner.js"></script>

...albo zapomniałeś wrzucic jquery.jbanner.js na serwer.

Pozdrawiam
Aleksander


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - damianusix - 21-04-2010

jquery.jbanner.js jest wrzucony do {THEME}/js/ nawet po podaniu pełnej ścieżki /templates/Template/js/ z wcześniejszej dalej nie działa Sad

Pedro84 no a co może znaczyć ten kod z debuggera?
Cytat:$("ul#banner").jBanner is not a function
[Break on this error] $("ul#banner").jBanner();

Inne pomysły co to może być??


RE: DLE 8.3 + Banner and Link Slideshow JS Problem. - aleksanderek - 22-04-2010

no przecież ci napisałem, że nie ładuje jquery.jbanner.js i dlatego wywala ten błąd...