Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja)
+--- Dział: Pozycjonowanie, reklama w Internecie (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozycjonowanie-reklama-w-internecie)
+--- Wątek: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek (/thread-dodaj-swoja-strone-szybko-i-solidnie-do-20-wyszukiwarek)

Strony: 1 2

Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Poju - 25-12-2007

Dodaj swoją stronę pod adresem:
http://www.forall.pl/SEO/optymalizacja

Dzięki temu dodasz swoją stronę do najpopularniejszych wyszukiwarek na całym świecie.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Marcin - 29-01-2008

Bardzo "profesjonalna" strona. Myślałem, że HotBot, Lycos, Infoseek, itd. to wyszukiwarki a nie przeglądarki, no ale ja tam się nie znam. Dodawanie do przeglądarek nie polecam.

Dodatkowo kiedyś testowałem prędkość indeksacji strony w Google, po zgłoszeniu jej właśnie przez adurl z Googla, i okazało się, że strona znalazła się w indeksie po około 3! miesiącach. Polecam zwykłe linkowanie ze swoich serwisów, systemów wymiany linków, czy chociażby w podpisach na forach.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Lionel - 30-01-2008

Cytat:Polecam zwykłe linkowanie ze swoich serwisów, systemów wymiany linków

Gdy strona nie jest zaindeksowana w google to większość systemów wymiany linkami(pozycjonujących) nie doda stron tylko czeka aż pojawi się w google. Więc pozostaje linkować stronę np. w katalogach, lub czekać około 3 miesięcy po dodaniu adurl z googla.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Marcin - 30-01-2008

Zgadza się jednak nikt tutaj nic nie wspomniał o tym, że strona nie jest jeszcze zindeksowana tylko polecał narzędzie, które moim zdaniem daje średnie rezultaty. Aby zindeksować stronę wystarczy jeden mocniejszy link Wink, ale oczywiście katalogowanie jest także wskazane. Robione z głową daje rezultaty.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - kanion - 03-02-2008

to co ze sronka będzie w 20 wyszukiwarkach jeśli w każdej będzie miała daleką pozycję wystarczy dodać do kilku najpopularniejszych i dodawać do 2 katalogów dziennie z PR 3

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Poju - 03-02-2008

kanion napisał(a):do kilku najpopularniejszych

Dla mnie liczy się tylko google.pl (wersja z 'com' też jest ciekawa)<joke!, i wd. rankingu to główna wyszukiwarka w polsce. Ale są też kraje, gdzie nie jest tak popularna. Dlatego jeśli prowadze stronki dla polaków, to daje max na googlacza, a jeśli dla ludzi z ogólnie rozumianego wschodu, to biorę regionalne wyszukiwarki.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Wait - 03-02-2008

kanion napisał(a):wystarczy dodać do kilku najpopularniejszych i dodawać do 2 katalogów dziennie z PR 3

Testowałeś ten sposób? Może na Twojej stronie o Kubicy? Oj chyba nie bo coś w google jej nie widaćWink

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - kanion - 03-02-2008

wpisz nieoficjalna strona o Robercie Kubicy i będzie trzecia moja stara strona miała jakieś 3 miesiące temu 1 miejsce a była tylko w google

i tak przenosze stronke na inny serwer bo yoyo mnie wnerwia

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Wait - 03-02-2008

Jedną z najważniejszych zasad pozycjonera jest myślenie jakich fraz użyje internauta, aby znaleźć interesującą go stronę, a nie jakie sam pozycjoner by wpisał. Szukając stron o Robercie Kubicy nawet na myśl mi nie przyszło żeby wpisywać
Kod:
nieoficjalna strona o Robercie Kubicy
Wpisałem po prostu Robert Kubica.

RE: Dodaj swoją stronę, szybko i solidnie do 20 wyszukiwarek - Poju - 03-02-2008

Kanion, powinieneś zmienić swoje słowa kluczowe na stronie, gdyż to od nich zależy to jak ludzie ciebie znajdą.

Twoje dotychczasowe słowa:
Cytat:<meta name='keywords' content='Kubica, Robert, Formula, Formuła'>

Cytat:Formuła
a
Cytat:Formula
, niczym się nie różni dla przeglądarki. Dlatego tracisz sobie w ten sposób potencjalne osoby zainteresowane twoją stroną. Musisz pozmianiać słowa kluczowe, a dopiero potem szukać rezultatów w systemach dynamicznej wymiany linków.